Hvis du ikke får åpnet en kryptert nettside

Hvis du bruker foreldrekontroll for å begrense en bruker fra å få tilgang til nettsteder med upassende innhold, er det mulig at brukeren heller ikke får tilgang til krypterte nettsteder, for eksempel nettbutikker. Hvis dette skjer, angir du de krypterte nettstedene brukeren kan få tilgang til.

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk deretter på Foreldrekontroll.

Åpne Foreldrekontroll-valgpanelet for meg

2. Marker brukerkontoen som trenger tilgang til krypterte nettsteder.

Klikk eventuelt på hengelåssymbolet for å låse opp panelet, og skriv deretter inn et administrator navn og -passord.

3. Klikk på Internett, og klikk deretter på Tilpass-knappen.

Hvis Tilpass-knappen er nedtonet, har du ikke konfigurert foreldrekontroller som automatisk begrenser hvilke nettsteder brukeren får tilgang til. Du konfigurerer dette ved å klikke på «Prøv å blokkere sider med upassende innhold automatisk».

4. Klikk på Legg til-knappen under den øverste listen for hvert nettsted du vil la brukeren besøke, og skriv deretter inn URL-en til nettstedet.

Hvis du vil gi tilgang til alle nettsidene på et nettsted, skriver du inn det øverste domenenavnet (for eksempel http://[navnpåkryptertnettsted.no]).

Du kan også gå til nettstedet i Safari, klikke på adresse- og søkefeltet for å vise hele adressen til siden og tilhørende symbol (eller favicon), og deretter dra symbolet til nettstedlisten i Foreldrekontroll-valg.

Hvis du vil fjerne tilgangen til et nettsted, markerer du det i den øverste listen, og klikker deretter på Fjern-knappen under listen.

5. Klikk på OK, og lukk Foreldrekontroll-valgpanelet.

Se også
Hvis du prøver å bruke Safari i frakoblet modus