Bruk Utvikle-menyen i Safari

Hvis du er en nettutvikler, inneholder Utvikle-menyen i Safari verktøy du kan bruke for å kontrollere at nettsteder fungerer optimalt med alle standardbaserte nettlesere.

Hvis du ikke ser Utvikle-menyen i menylinjen, velger du Safari > Valg, klikker på Avansert, og markerer deretter «Vis Utvikle-menyen i menylinjen».

Åpne Safari for meg

Se tabellen under for å få en beskrivelse av kommandoene i Utvikle-menyen.

Åpne siden med

Åpner nettsiden som vises med en nettleser som er installert på datamaskinen, som vist i undermenyen.

Brukeragent

Endrer hvordan nettleseren din identifiseres av nettjeneren. Bruk dette valget til å «lure» nettjeneren til å tro at du bruker en annen nettleser, et annet operativsystem eller en annen versjon av Safari. Dette er nyttig når du vil finne ut om tjeneren viser forskjellig innhold på nettsiden under ulike forhold.

Vis nettinspektør

Nettinspektøren viser ressursene på en nettside, og gjør det mulig å vise og søke i sidens kildekode, CSS-informasjon, DOM-trær og -egenskaper og visuell DOM-metrikk. Nettinspektøren inneholder også en feilkonsoll og en nettverkstidslinje.

Vis feilkonsoll

Feilkonsollen viser syntaksfeil og advarsler for HTML- og XML-koden. Den viser også JavaScript-feil og andre meldinger fra console.log, console.error, console.warn, console.assert og console.info.

Vis sidekilde

Viser HTML-kildekoden for hovedvinduet til nettsiden som vises.

Hvis du vil søke i kildekoden, trykker på du på Kommando (⌘)-F, og skriver deretter inn et ord eller uttrykk i søkefeltet som vises i Kildekode-panelet.

Vis sideressurser

Viser en liste med nettsideressurser, for eksempel dokumenter, stilark og prosedyrer.

Vis snuttredigering

Brukes til å teste små HTML-snutter raskt, uten at du må åpne en hel nettside.

Vis Tilleggsbygger

Pakker og leverer metadata for Safari-tillegg.

Start tidslinjeopptak

Tar opp tidslinjer i WebKit-nettinspektøren for Nettverksforespørsler, Layout og gjengivelse og JavaScript og hendelser. Hvis du vil stanse opptaket, velger du Utvikle > Stopp tidslinjeopptak.

Tøm buffere…

Tømmer nettsidebufferen og andre Safari-buffere.

Deaktiver buffere

Henter en delressurs fra nettjeneren hver gang en delressurs skal brukes, i stedet for å bruke en bufret kopi.

Deaktiver bilder

Viser alternativt innhold for bilder i stedet for de faktiske bildene. Dette er nyttig for å sikre at nettsiden har riktig alternativt innhold.

Deaktiver stiler

Ignorerer alle CSS-stiler. Dette er nyttig for å løse enkelte typer layoutproblemer med nettstedet. Hvis du har angitt et stilark i Avansert-panelet i Safari-valg, vil det fortsatt bli brukt.

Deaktiver JavaScript

Ignorerer all JavaScript. Dette er nyttig for å løse enkelte problemer med hvordan deler av nettsteder fungerer og for å teste hvordan et nettsted fungerer på nettlesere som ikke støtter JavaScript, eller som ikke har aktivert JavaScript. Du kan også slå JavaScript av og på i Sikkerhet-panelet i Safari-valg.

Deaktiver nettstedspesifikke tilpasninger

Slår av spesiell Safari-kode som arbeider rundt problemer med visse nettsteder, slik at utviklerne av de aktuelle nettstedene kan teste løsninger på problemene.

Deaktiver lokale filrestriksjoner

Behandler alle filene på Mac-maskinen som om de har samme opphav, slik at filene kan få tilgang til hverandres innhold via prosedyrer eller XHR. På den måten kan en kopi av en nettside på Mac-maskinen din fungere som om den var på Internett.

Tillat JavaScript fra smart søkefelt

Lar deg skrive eller lime inn en URL som inneholder «javascript:» i adresse- og søkefeltet.

Se også
Undersøk nettsideelementer og aktivitet

Apple Safari Developer-nettsiden

WebGL-nettstedet