Amikor Privát böngészési ablakokat használ, a Safari nem menti a böngészési előzményeket, és megkéri a meglátogatott webhelyeket, hogy ne kövessék nyomon a felhasználót.
Privát böngészés használata: Válassza a Fájl > Új privát ablak elemet, vagy váltson egy olyan Safari-ablakra, amely már Privát böngészést használ. A Privát böngészést használó ablakokon sötét a cím- és keresésmező, és fehér benne a szöveg.
Privát böngészési ablakok használatakor:
Az ablakban lévő összes lap el van különítve a többitől, így az egyik lapon megjelenített webhelyek nem követhetik nyomon a többi lapon végzett böngészést.
A Safari nem jegyzi meg a meglátogatott oldalakat vagy az Automatikus kitöltés adatait.
A Safari nem tárolja a megnyitott weboldalakat az iCloud szolgáltatásban, így azok nem láthatók, amikor az összes megnyitott lapot másik eszközről tekinti meg.
A legutóbbi keresések nem szerepelnek az eredmények listájában, amikor a cím- és keresésmezőt használja.
A letöltött elemek nem szerepelnek a letöltések listájában. (Az elemek ettől még megtalálhatók a számítógépen.)
Átadás használatakor a Privát böngészési ablakok továbbítása nem történik meg az iOS-eszközökre vagy a többi Mac gépre.
A Safari nem jegyzi meg a sütik és egyéb webhelyadatok módosításait. A Safari megkéri a webhelyeket és a webhelyek egyéb tartalomszolgáltatóit (beleértve a hirdetőket is), hogy ne kövessék nyomon a böngészését, de a webhelyektől függ, hogy figyelembe veszik-e ezt a kérelmet.
A Privát böngészést támogató pluginok leállnak a sütik és egyéb nyomon követő információk tárolásával.
A webhelyek nem lesznek képesek az eszközén tárolt információk módosítására, ezért az ilyen webhelyeken normál esetben elérhető funkciók esetleg másként fognak viselkedni addig, amíg ki nem kapcsolja a Privát böngészést.
Megjegyzés: A fentiek egyike sem érvényes a többi olyan megnyitott Safari-ablakra, amelyek nem Privát böngészést használnak.
A Privát böngészés használatának befejezése: Zárja be a Privát böngészési ablakot, váltson másik, a Privát böngészést nem használó Safari-ablakra, vagy válassza a Fájl > Új ablak elemet egy Privát böngészést nem használó ablak megnyitásához. Az adatvédelem további javítása:
Törölje a Privát böngészési ablakok használatakor letöltött összes elemet.
Zárja be az összes többi megnyitott Privát böngészési ablakot, nehogy valaki a Vissza és Előre gombokkal megtekinthesse az Ön által meglátogatott oldalakat.
A Privát böngészési ablakok mellett kezelheti az összes webhely által tárolt sütiket és adatokat, és megadhatja, hogy a Safari megkérje mindegyik webhelyet, hogy ne kövessék nyomon Önt.
Ha elfelejtett Privát böngészési ablakot használni, törölheti a böngészési előzményeket.