Aan de slag met VoiceOver

VoiceOver is een geavanceerde schermlezer die is ingebouwd in OS X Mountain Lion (versie 10.8). In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u VoiceOver kunt gebruiken. Deze handleiding bevat overzichten van VoiceOver-commando's.

U kunt navigeren in de handleiding door in de inhoudsopgave hieronder een koppeling te selecteren. Het bijbehorende hoofdstuk wordt vervolgens weergegeven. Als u een hoofdstuk hebt doorgenomen, gebruikt u de knop 'Terug' of 'Vorige' van uw browser om terug te gaan naar de inhoudsopgave.

Inhoudsopgave

Hoofdstuk 1. VoiceOver - inleiding

Hoofdstuk 2. Algemene informatie over VoiceOver

Hoofdstuk 3. Algemene informatie over OS X

Hoofdstuk 4. Werken met tekst

Hoofdstuk 5. Navigeren door inhoud

Hoofdstuk 6. Surfen op het internet

Hoofdstuk 7. OS X-programma's gebruiken

Hoofdstuk 8. Samenwerken met andere gebruikers

Hoofdstuk 9. VoiceOver aanpassen

Hoofdstuk 10. Brailleleesregels gebruiken

Hoofdstuk 11. VoiceOver-bewegingen gebruiken

Bijlage A. Commando's en bewegingen

Bijlage B. Opties van het VoiceOver-hulpprogramma