skadelig programvare

Skadelig programvare er programvare som inneholder virus, ormer, trojanere og andre programmer som kan skade Mac-maskinen eller personvernet ditt. Skadelig programvare kan bli installert når du åpner vedlegg i e-postmeldinger og laster ned filer fra nettsteder.

Noen av de skadelige programmene er bare irriterende. Men vanligvis er formålet å kontrollere Mac-maskinen for å hente ut personlig eller økonomisk informasjon, skape en vert for ulovlig innhold, sende ut søppelpost eller skade andre datamaskiner på nettverket.

Unngå å åpne eller laste ned filer fra e-postmeldinger eller nettsteder med mindre du er sikker på at de kommer fra en pålitelig kilde. Hvis du er usikker på kilden, sletter du objektet. Du kan alltids hente det på nytt senere, etter at du har kontrollert at det ikke er skadelig programvare.