Spotlight-forslag

Når du har Spotlight-forslag aktivert i Safari, vil søkene dine, Spotlight-forslagene du velger, og tilknyttet bruksdata bli sendt til Apple. Hvis du har Stedstjenester slått på på Mac-maskinen, vil den omtrentlige plasseringen til Mac-maskinen på søketidspunktet bli sendt til Apple når du gjør et søk i Safari med Spotlight-forslag aktivert. Plassering, søkeord og bruksinformasjon som sendes til Apple, blir kun brukt av Apple til å gjøre Spotlight-forslag mer nøyaktig og til å forbedre andre Apple-produkter og -tjenester.

Hvis du ikke vil at Safari-søkene dine og bruksdata for Spotlight-forslag skal sendes til Apple, kan du slå av Spotlight-forslag i Safari. Bare gå til Safari > Valg, klikk på Søk, og fjern deretter markeringen i avkrysningsruten for Spotlight-forslag.

Du kan slå av Stedstjenester for Spotlight-forslag i Personvern-panelet i Systemvalg på Mac-maskinen ved å klikke på Detaljer ved siden av Systemtjenester og fjerne markeringen for Spotlight-forslag. Hvis du slår av Stedstjenester på Mac-maskinen, vil ikke den nøyaktige plasseringen din bli sendt til Apple. Apple kan bruke IP-adressen til Internett-forbindelsen din til å anslå plasseringen din for å gi relevante søkeforslag.

Informasjon som samles inn av Apple, vil bli behandlet i henhold til Apples personvernretningslinjer. Denne kan du lese på www.apple.com/no/privacy.

Merk:  Spotlight-forslag er kanskje ikke tilgjengelig i alle områder.