Identifiser krypterte nettsteder og unngå svindel

Når du besøker en kryptert nettside – for eksempel en nettbank – kontrollerer Safari om nettstedets sertifikat er ekte. Hvis det ikke er det, viser Safari en advarsel.

Safari kan også advare deg hvis du besøker et nettsted som mistenkes for å være et phishing-nettsted. Phishing er et bedragersk forsøk på å stjele personlig informasjon, for eksempel brukernavn, passord og annen kontoinformasjon. Et forfalsket nettsted utgir seg for å være et ekte nettsted, for eksempel en bank, finansinstitusjon eller e-postleverandør.

Åpne Safari for meg

Fastslå hvorvidt et nettsted er kryptert

Hvis et nettsted ikke har et krypteringssymbol, går du tilbake til påloggingssiden og ser etter en kobling til en kryptert versjon av nettstedet, for eksempel «Bruk den krypterte siden vår». Hvis den er tilgjengelig, bruker du den, selv om du ikke har tenkt å vise eller gi ut privat informasjon.

Reagere på en sertifikatadvarsel

Reagere på advarsel om forfalsket nettsted

Se også
Om sertifikater og krypterte nettsteder