Hvis du må fjerne et programtillegg

Hvis du har installert et programtillegg og merker at Safari går saktere, avsluttes uventet, ikke laster ned filer eller har andre problemer, kan programtillegget være årsaken.

Stopp et programtillegg du nylig la til

Du kan raskt teste om programtillegg du nylig har lagt til, forårsaker problemer, ved å blokkere dem.

1. Velg Safari > Valg, klikk på Sikkerhet og deretter på Nettstedinnstillinger ved siden av Tillat programtillegg.

2. Marker programtillegget du vil deaktivere, helt til venstre, og klikk deretter på hver lokalmeny til høyre, og velg Blokker.

Noen programtillegg viser lokalmenyer for forskjellige nettsteder, slik at du kan velge å blokkere dem enkeltvis. Bruk lokalmenyen «Når du besøker andre nettsteder» til å blokkere alle andre nettsteder som ikke har individuelle innstillinger.

Fjern et programtillegg du nylig la til

Hvis du finner ut at et programtillegg forårsaker problemer, kan du fjerne det.

Viktig:  Hvis du fjerner et programtillegg, er det mulig at Safari ikke kan uføre enkelte oppgaver, for eksempel å spille av filmer, eller det kan påvirke andre programmer på datamaskinen som bruker programtillegg.

1. Avslutt Safari

2. Finn programtillegget. Programtillegg installeres vanligvis i én av følgende mapper:

• /Bibliotek/Internet Plug-Ins/

Hvis du vil åpne denne mappen i Finder, velger du Gå > Datamaskin, åpner startdisken (vanligvis kalt Macintosh HD), åpner Bibliotek-mappen og deretter Internet Plug-ins-mappen.

• ~/Bibliotek/Internet Plug-Ins/

Hvis du vil åpne denne mappen i Finder, holder du nede Tilvalg-tasten og velger Gå > Bibliotek, og åpner deretter Internett Plug-ins-mappen.

3. Fjern programtillegget du la til nylig.

4. Åpne Safari på nytt.

Hvis problemet løses, kontakter du utvikleren av programtillegget for å se om det finnes en nyere versjon.

Se også

Artikkel på Apples kundestøttesider: Ustøttede tillegg fra tredjeparter kan føre til at Safari avsluttes uventet eller får ytelsesproblemer