Ha a Safariban engedélyezve van a Spotlight-javaslatok, a rendszer a keresési lekérdezéseket, a kiválasztott Spotlight-javaslatokat és a kapcsolódó használati adatokat elküldi az Apple-nek. Ha a Mac gépen a Helymeghatározás be van kapcsolva, amikor a Safariban keresési lekérdezést hajt végre engedélyezett Spotlight-javaslatok mellett, a rendszer elküldi a Mac körülbelüli helyét az Apple-nek. Az Apple-nek elküldött hely-, keresésilekérdezés- és használati adatokat az Apple csak a Spotlight-javaslatok pontosabbá tételéhez és az egyéb Apple-termékek és -szolgáltatások fejlesztéséhez használja fel.
Ha azt szeretné, hogy a rendszer ne küldje el a Safari keresési lekérdezéseit és a Spotlight-javaslatok használati adatait az Apple-nek, kikapcsolhatja a Spotlight-javaslatok funkciót a Safari böngészőben. Egyszerűen válassza a Safari > Beállítások elemet, kattintson a Keresés gombra, majd törölje a Spotlight-javaslatok jelölőnégyzetének jelölését.
A Mac Rendszerbeállítások területének Adatvédelem paneljén kapcsolhatja ki a Spotlight-javaslatok Helymeghatározás funkcióját. Ehhez kattintson a Rendszerszolgáltatások melletti Részletek elemre, majd törölje a Spotlight-javaslatok jelölőnégyzet jelölését. Ha kikapcsolja a Mac gépen a Helymeghatározás funkciót, a rendszer nem küldi el a pontos helyet az Apple-nek. Az Apple a pontosabb keresési javaslatok biztosítása érdekében, a földrajzi régiót az internetkapcsolat IP-címe segítségével beazonosítva megbecsülheti a tartózkodási helyét.
Az Apple által gyűjtött adatok kezelése az Apple Adatvédelmi irányelveinek megfelelően történik, amelyet a www.apple.com/hu/privacy webhelyen tekinthet meg.
Megjegyzés: A Spotlight-javaslatok nem minden térségben érhetők el.
A Spotlight-javaslatok kikapcsolása a Safariban: Indítsa el a Safarit, válassza a Safari > Beállítások elemet, kattintson a Keresés gombra, majd törölje a Spotlight-javaslatok jelölőnégyzetének jelölését.
A Spotlight-javaslatok Helymeghatározás funkciójának kikapcsolása: Válassza az Apple menü > Rendszerbeállítások elemet, majd kattintson a Biztonság és adatvédelem lehetőségre, végül pedig kattintson az Adatvédelem lapra. Kattintson a lakat ikonra
a panel zárolásának feloldásához, majd adja meg egy rendszergazda nevét és jelszavát. Kattintson a Rendszerszolgáltatások melletti Részletek gombra, és törölje a Spotlight-javaslatok jelölőnégyzetének jelölését.